Elsőnek azzal indítanék,hogy boldog új évet mindenkinek! Sikerekben gazdag meg blablabla… Tudjátok ti 😀

Szóval…Egy statisztika alapján (melyet épp a seggemből húztam elő) körülbelül kis millióan fognak idén újévi fogadalmakat kötni (így mondják egyáltalán?). Azok száma akik nem fogják ezeket hosszútávon betartani,százalékban mérve,megközelíti a 100%-ot.

Most,hogy felmértük a terepet,habozás nélkül nézzünk néhány egyszerű kis tippet melyek segítségével te lehetsz az az ezerből egy emberke aki idén nem csak szájhősködik alkoholmámorban úszva,hanem végül be is tartja a kimondott fogadalmakat.


1.Írd le

Ha igazán fontosak a célok amiket kitűztél magadnak,írd le őket szépen és tartogasd őket egy olyan helyen ahol nap mint nap találkozhatsz velük (tükrödön,hűtődön,a homlokodra tetoválva,ahogy neked kényelmes). Amikor csak tudsz vess rájuk egy pillantást, biztos ami biztos meg ne feledkezz róluk. Egy ehhez hasonló látszólag apróság megmenthet a kudarctól ami a fogadalmaidat illeti.

 

2.Tervezz

A tervezés jelentheti a különbséget az vágyálmok és a konkrét célok között. Ha szeretnéd betartani a fogadalmakat tervezd meg előre hogy fogod ezt elérni. Legyél precíz. Ne érd be annyival,hogy “Jövő évtől többet mozgok” vagy “Fogyni akarok”. Ettől részletesebben kigondolt lépésekre lesz szükséged. Tedd hozzá azt is hogy “Egy órával kevesebbet sorozatozok,hogy biztos legyen időm edzeni” vagy hogy “Lemondok az üdítőkről és az édességről valamint rendszeresen fogok étkezni”. Ha nincs egy igazi terved az olyan mintha térkép nélkül utaznál ismeretlen vidékeken. Célba érhetsz csak jóval hosszabb idő alatt,és ha mindez nem elég,igen nagy az esély,hogy el is tévedhetsz. 

3.Legyen valami ami visszalendít

Tuti hogy előbb utóbb akadályokba fogsz ütközni és megtörik a lelkesedésed.Benne van a pakliba,hogy olykor eltérünk a kijelölt útról. Felrezabálunk pár napig,kihagyunk néhány edzést,tudjátok milyen ez. Ilyenkor menjünk biztosra és folyamatosan legyen kéznél pár emlékeztető aminek segítségével újra sínre tehetjük az erőfeszítéseinket. Minden héten állíts be vasárnap délutánra egy emlékeztetőt ami eszedbe juttatja,hogy meg kéne főzni a kaját a következő pár napra,vagy hogy betáblázd a heti edzéseid a programodba. Ha kizökkennél ez az apróság felébreszt majd ahelyett hogy hetekig,hónapokig vagy akár véglegesen felhagyj az aktivitásaiddal.

4.Vedd figyelembe mi működik

Ez minden embernél mást jelenthet.Néhányan akkor tudnak igazán eredményesek lenni ha szétkürtölik minden embernek az aktuális céljaikat.Ezzel motiválják magukat ugyanis rohadtul paráznak,hogy a többiek előtt hülyét csinálnak magukból a végén és szájhősnek lesznek kikiáltva.Mások akkor teljesítenek legjobban ha van mellettük valaki akinek hasonlóak a céljai,mert így tudják húzni egymást nehéz időkben.Radikálisabb esetben olyat is tehetsz,hogy például minden kihagyott edzésedért egy ezrest kell adj valakinek.Találd meg magadnak a legmegfelelőbb módszert.A lényeg hogy legyen valami ami segít a folyamatban.

 

5.Túlozz

Legyen akkora célkitűzésed amiért érdemes hajtani és ami hosszútávon is tud motiválni.Ne érd be valami kis piti könnyen elérhető baromsággal.Ha 20 kilót szeretnél fogyni,de úgy érzed 8 kiló lesz a reális szám,akkor is ragaszkodj a 20 kilóhoz. Te is tudod jól,hogy 8 kiló után még nem ugranál ki a bőrödből örömödben. Legyen olyan a célod,aminek már önmagában a gondolata is felcsigáz. Merj nagyot mondani!

 

6.Több apró célpontot

Egy kis adalék az ötös ponthoz.Ha böhöm nagy célt tűztél ki magadnak kicsit félelmetes és irritáló lehet egy az egybe szembenézni vele. Ezt ellensúlyozhatod azzal ha felosztod apró állomásokra az összképet. Hatalmas motiváló erővel bír amikor sorba gyűröd le a kisebb alpontokat és látod ahogy haladsz előre a végső célkitűzés felé.

 

7.Csináld önmagadért

Ne azért válassz egy célt,mert valaki kitűzte azt neked,vagy hogy másoknak megfelelj.Válassz célt amit TE akarsz elérni és MAGAD miatt. Szokták mondani,hogy egy szabad ember keményebben harcol mint egy rabszolga.Miért rendelnéd alá a céljaid mások akaratának? A saját elképzeléseid szerintem sokkal fontosabbak és elérhetőbbek mint a külső emberek elvárásai veled szemben. 


A teendők megvannak,már csak betartani kell őket és nem lesz gáz.Osszátok az igét hátha 2015-ben javíthatunk az arányokon ami a fogadalmak elhalálozását illeti. Sok sikert mindenkinek 😀