Haladjunk a kis sorozatunkkal,amatőr és lusta szakácsok ide 😀 Aki nem látta volna az első bevezető részt és a hozzá tartozó “receptet” az ITT megnézheti.

A mai verzió kísértetiesen hasonló lesz az előzőhöz,annyi különbséggel,hogy még attól is egyszerűbb,ami azért nagy szó. Személy szerint ezt az elkészítést az esetek 90%-ban akkor szoktam alkalmazni ha elfogyott a paradicsomlé 😀 A maradék 10%-ban tényleg pont erre vágyom. Ugyanakkor diétában is ajánlottabb ennél a fajtánál maradni mert megspórolod azt a kis plusz kalóriát is amit a paradicsomlé hozzátenne.Hátrányként annyit hoznék fel hogy elég száraz,de hát semmi sem lehet tökéletes.Sebaj.Aki erre érzékeny dobja fel valahogy kedve szerint,legyen elviselhetőbb számára.

Egyszerű fűszeres csirke


Szokásos felállás. Pipimell,kés,vágófelület. Az idővel most felesleges foglalkoznunk,mert már tudjuk,hogy rohadt hamar kész van ez.


Kockázás ezerrel,minden bele a már olajozott edénybe és mehet sülni.


Eleinte sűrűbben aztán egyre ritkábban kavargatjuk.


Ha már majdnem lefőtt a víz róla,éppen egy kicsi van még az alján mehet rá a választott fűszer alap.Itt láthatjuk az elkészítési mód király oldalát.Lényegében ezerféle módon ízesíthető a cuccos,manapság bemész bármilyen szupermarketbe és trillió fajta fűszerkeveréket kaphatsz potom pénzért.Látszólagos egyszerűsége ellenére megunhatatlan lesz így az egész,ha kell minden alkalommal új ízvarázst próbálsz ki hozzá.Ha még profibb vagy te válogatod össze egyenként,mivel szeretnéd ízesíteni. Tényleg végtelen a kombinációk száma.


Én szeretek egy egész tasakot felhasználni 1,2-1,5 kiló csirkéhez.Így még nem mondható se túl sósnak,se íztelennek az eredmény,de persze ez függ a választott fűszerkeveréktől is,na meg persze a saját ízlésedtől.


Tovább sütjük magas hőfokon amíg teljesen el nem fogy róla a maradék víz is. Azontúl még hagyjuk egy picit piruljon és közbe gyakran kavargatjuk (lényeg a picin van,azért nem kéne oda égetni se)


Ha kész lefedjük és betesszük a társaihoz pihenni.Közbe szóba jöhetnek egyéb teendők,mint pl. a porciózás amit szintén lehet leszarni is illetve túlbonyolítani is.Én szeretem a középutat ,így picit “leszarom de mégse” jelleggel érzésre és szemre elosztom annyiba amennyibe szeretném.Amiatt meg nem érdemes parázni,hogy egyik napra 30-40 grammal több vagy kevesebb jut.


Lényegében ilyen egyszerű.3 adag,bele 3 külön edénybe körettel együtt és azt is lehet tovább osztogatni étkezésekre.2 perc időbefektetés de legalább megspóroltál magadnak egy kis fejfájást.


Azt hiszem minden benne volt: könnyű,gyorsan megvan és nem is rossz 😀 A végére már csak annyi maradt,hogy megegyük.Jó étvágyat ismét! Folyt. köv.