A következő iromány részben poénnak van szánva,részben kis tanító célzata is van,részben a szomorú igazságot is felveti,miszerint mindenki átverne mindenkit.Még mielőtt bárki a nyakamnak ugrana hogy gúnyt űzők mindenkiből,és hogy nem tisztelem az emberek munkáját és elszántságát szólok,hogy nem erről szól majd az egész.Itt a cégek által reklámtaktikaként bevett szokásra szeretném felhívni a figyelmet ami sokszor csak a vásárlók megtévesztésére szolgál a profit érdekében. Ezenkívül mégis kicsit a magánszemélyt is bírálom aki többnek szeretné mutatni magát mint ami valójában.A mai világban már elképesztő dolgokat lehet csinálni,ne hagyjátok megvezetni magatokat és járjatok nyitott szemmel 🙂

Kezdjünk egy alapfeltevéssel: Mindenki szereti a before-after képeket.Én is nagyon szeretem őket.Fontos célt szolgálnak és megvan a helyük a világban.Motivációt biztosítanak,követhetővé teszik az egyén fejlődését (ellentétben a mérleggel,de ez egy más bejegyzés témája lesz) és bizonyítékul szolgálhat a tekintetben hogy a legreménytelenebb esetek is kemény munkával javíthatnak a helyzetükön,legyen szó durván elhízott vagy hihetetlenül sovány illetőről.

Persze a bibi ott kezdődik,hogy a világ úgy működik,hogy minden ami fasza és hasznos azt hamar lebutítjuk arra a szintre,hogy teljesen értelmét és hitelét veszítse és legfeljebb azok legyenek vevők rá akik teljesen kívülállók. Ez történt a before-after képekkel is az idők folyamán.

Az elkurvulásban óriási szerepet játszott a telesopp jellegű reklámozás ahol minden gagyi,szar,hasztalan kiegészítőt és fitneszmasinát próbáltak és próbálnak eladni a nagyérdeműnek.Egyre pofátlanabb és nevetségesebb átalakulásokat mutogattak amik még koxolással sem lennének megoldhatóak,nemhogy a reklámozott termékek használatával.
Kb. itt tartunk

A következő tőrdöfésről viszont mi tehetünk ami a before-after képeket illeti.Te,én,és mindenki más.De nevezzük inkább az egészet az EGÓ művének.Ha már identitást építettél a fitnesz eredményeidre (még ha nem is létezőek) akkor azt meg kell mutasd mindenkinek (elvégre a Ferráridat sem tartod letakarva a garázsban miután megvetted).Ebből az lesz,hogy mindenki akár fejlődik akár nem,olyasmit mutatna ami meg sem történt valójában.Ez nem nehéz ugyanis trükkök tömkelege létezik amivel soványabbnak,szálkásabbnak,nagyobbnak,izmosabbnak tűnhetsz egy képen mint amilyen valójában vagy.

A kérdés az,hogy kit versz át ilyenkor?Tulajdonképpen mindenkit(persze úgyis rájönnek az igazságra ha meglátnak),de leginkább önmagadat,mert te is elhiszed a saját hazugságodat és végig abban a hitben fogsz élni,hogy amit csinálsz az okés és a fejlődésed megkérdőjelezhetetlen. 


A hiteles before-after kép


Nagyon sok esetben(főleg a reklámokban) nem rendelkezünk igazi háttérsztorival ami az “átalakulási” folyamatot mutatja be,max annyi hogy ezt szedte és ekkora lett.Lássuk mit érdemes figyelembe venni az ilyen képeken ha szeretnénk átlátni a szitán. Plusz előny,hogy a később te is tudsz egy autentikus verziót összedobni magadnak amivel ténylegesen követheted a saját fejlődésedet és igazán láthatod rajta mennyit haladtál a kezdeti állapothoz képest.Tudom ez sok esetben lehetetlen,mert nem mindenki gondolta az első edzésnapján hogy valaha eléri az álom alakot és sokszor a before kép tekintetében be kell érni valami gagyibb hétköznapi fotóval ami ránk maradt a régmúltról,de tegyük fel hogy mégiscsak valaki elszántan vág neki a melónak és minden részletre aprólékosan figyel.

A legfontosabb szabály amit érdemes betartani: Azonos körülmények!!!

És ez abszolút mindenre vonatkozik! Minél kevesebb eltérő tényező van az előtte és utána képed esetében annál közelebb állsz az igazsághoz.Mik lehetnek ezek a körülmények?

Kép minőség


Gondolom ez magától értetődik. Lehetőleg jó minőségű fényképet készíts mindkét esetben igazán látható legyen minden részlet.Ha krumplival fotózkodsz kénytelen lesz azt hinni a nagyközönség hogy valamit rejtegetsz.Az apróbb negatív elemek rögtön eltűnnek ha nem lehet átlátni az elmosódott pixelkavalkádon.Nem szorosan,de ide kapcsolódik a tükör kérdése is,miszerint ér-e a tükörben készített szelfi. Mindjárt kiderül…

WOW! Éles,részlettel teli,minőségi!Póz


Nem mindegy hogy ellazultan vagy feszengve,lomha vagy tekintélyt parancsoló testtartással állsz a kamera elé.Ég és föld lehet a különbség. Az nembaj ha kihasználod a számodra előnyös pózt ahol a legjobban nézel ki,a lényeg,hogy mindkét képen ez legyen a beállítás. Ellenkező esetben megint azt gondolhatnánk hogy csak ferdítenél valamin.

Ruha


Ha két képedet egymás mellé rakod ahol nyakig fel vagy öltözve és azt mondod az elsőn még csak kezdő voltál a másodikon viszont már profi sakkvilágbajnok vagy azt még lehet elhiszem. De ha azt akarod elhitetni velem ilyen módon hogy 5 kilót fogytál kicsit kacagni fogok.Ideális esetben a tested mutatod meg mindenkinek nem pedig a ruhatárad.Elő a fürdőgatyát illetve bikinit és tessék normális képet készíteni!

20 kilót izmosodtam!!!1!!1Fényviszonyok


A random tények egyeteme egyértelműen kimutatta,hogy a jó fényviszonyok akár 5 kiló izmot is rád pakolhatnak egy pillanat alatt!. De tényleg,a jó fényviszonyok hihetetlen módon javítják az összképet.Ide tartozhat a rád eső fény szöge,színe,erőssége stb.(ne kérdezd melyik a legjobb mert fingom sincs,kérdezz meg egy fotóst).Én még a bőröd árnyalatát is idesorolnám(nem véletlenül van agyonszolizva és lebarnítózva a testépítők nagy része) valamint a tényt hogy van e a bőrödön valami csilivili folyadék vagy anyag. Ha minden egybe klappol máris izmosabb lettél egy fokkal.

Egyéb faktorok(időzítés,betöltés,pumpáltság stb.)


Ezek már amolyan belső tényezők amiket szintén ügyesen lehet manipulálni a megfelelő hozzáértéssel.Nem mindegy mikor készíted a fotót,a nap első felében amikor még viszonylag szárazabb vagy és kevésbé fedett vagy este amikor már igencsak ellaposodhatsz a napi kaja-pia dömpingtől.Az sem mindegy hogy az izmaid CH-val betöltve feszülnek repedésig rajtad vagy kiürülve laposan állsz a kamera elé.Még aprólékosabban vízhajtás és egyéb trükkök is szóba jöhetnek de ez már igencsak más szint. Ja és ne felejtsük el a bedurrantást sem ami jókora vérbőséget okozhat az izmaidban ezzel ismét javítva a “kurvaizmos vagyok” hatást.

Mit tudunk egy nap alatt tenni az ügy érdekében?


És most megmutatom nektek legjobb igyekezetemmel mit jelent átverni bárkit és egy nap alatt olyan before-after képet kreálni hogy akár több hónapnyi különbségnek is tűnhet amit láttok.

A lépések sorba


A folyamatot az after képpel kezdjük. Igen jól hallottad.Lemész szépen a terembe,vagy otthon fogod magad és jól felpumpálod az izmaidat.Keresel megfelelő fényviszonyokat(vagy improvizálsz magadnak egyet),kicsit lekened magad bármi anyaggal amitől csillogni fogsz(jelen esetben megizzadtam) és szépen pózolsz a kamerának.Egy kis utómunka számítógépen és kész is a tuti after képed.Ha ez megvan jöhet a before kép.Vársz egy pár órát biztos ami biztos a bedurrant izmok vissza áljanak eredeti állapotukra(csak egy vicces kis kitérő: edzés után 2-3 órával az izmaid még kisebbek mint amúgy,szóval ha a diszkóba jól akarsz feszülni nem segít az előtte pár órával való edzés).Ha ez megvan,tömd tele magad minél több szemét kajával,lehetőleg a leg cukrosabb,sósabb,zsírosabb dolgokat told le a torkodon.Jaj inni se felejts el minél többet 😀 Ha a mennyiség és minőség is passzol egy felfújt,lapos,fedett formát kapsz (meg lelkiismeretfurdalást).Nincs más tennivalód már,csak nyomd ki a hasad,örökítsd meg ezt is (lehetőleg előnytelen fényviszonyokkal) és szörnyülködj azon,hogy mit tettél az életeddel.Tegyük a kettőt egymás mellé fordítva és adjunk hozzá egy reklámszöveget!

“A gyors fogyás titka! Szabadulj meg súlyfeleslegedtől akár 6 hét alatt
az alábbi furcsa módszerrel! “
Ismerős szöveg mi?

Ilyen egyszerű az egész.Zárszóként még egyszer megjegyzem,hogy nem azt mondom minden átalakulás kamu. Az egyén esetében előbb utóbb úgyis egyértelmű lesz a változás ha tényleg van szó ilyesmiről,ami meg a reklám célzatú képeket illeti legyetek mindig szkeptikusak. Nem mindegy,hogy bedőlsz a marketingnek és megveszel valami hasztalan baromságot vagy utána jársz kicsit mi és hogy aztán megmented magad a felesleges pénzkidobástól.