Mesénk főszereplője X.


X egy szép napon arra ébred,hogy ma valami egészen más.Valamiért úgy érzi elege van az eddigi állapotból: állandóan betegeskedik,nem érzi jól magát a bőrében,elégedetlen a külsejével,lustasága határtalan,a kondija pedig ramaty. “Mostantól minden más lesz! Változást akarok!”-gondolja X.

X elkezd valamilyen mozgásformát,és próbál odafigyelni a táplálkozására.Kurva nehéz a kezdet de valamilyen csoda folytán túléli az első 3 hónapot.Benne van a pár százalékban akik túljutnak ezen a kritikus időszakon.

X a kezdetben totál össze van zavarodva több okból is.Azt se tudja igazán mit csinál és hogyan.Csak csinálja.Ennek ellenére elkezdi látni az első eredményeket. Jön az első pár gramm izom,a zsír távozik,a forma alakul,egyre kevesebbet betegeskedik,a közérzete újra a toppon,végre minden jó irányba halad.Talán kezd tisztulni a kép.Egyre könnyebb minden,már nem esik nehezére az életmód követése.Ekkor hirtelen ismét összezavarodik.Ha ez ennyire könnyű,miért nem változtat magán más is? Hiszen tényleg sima ügy a kezdeti botladozások után.

X élete ezentúl akörül fog forogni,hogy mindenkit megpróbál rátéríteni az egészséges életmódra,elvégre mindenkinek fontos kéne legyen a saját élete és az ahogyan érzi magát a bőrében.Úgy gondolja segíthet mindenkin és segít is,de valójában 100-ból 1 ember fogja meghallgatni a mondókáját úgy,hogy érdekelt is a dologban.Sőt,valójában kifejezetten idegesítőnek fogják X-et tartani,ezért ha jól kalibrált,hamar észreveszi,hogy valami nem stimmel.
X először értetlenül áll a dolgok előtt.Tovább próbálkozik,de semmi.Ezután az értetlenkedés átcsap frusztrációba és X már nem józan ésszel győzködi a népet hanem támadóan.Sajnos pechére,de ez még annyira sem fog működni.A frusztráció átcsap mély gyűlöletbe mindenki iránt aki nem él úgymond egészségesen mint ő. Nem túl rózsás a helyzet.

Ahogy halad az idő X egyre inkább elhatárolódik mindenkitől és az egész személyiségét az új életmódjára kezdi építeni. Most már nyakig benne van.Ő az egészséges illető aki semmi szarral nem mérgezi magát,aki grammra pontosan étkezik,aki ultratotál keményen és hardkóran háborúhoz hasonló edzéseket tol és mindenkitől felsőbbrendű.X az aki random összejöveteleken büszkén kihúzza magát és kortyolgatja a vizét,aki karácsonykor lenézi a többieket mert megisznak egy pohár üdítőt és megesznek egy szelet sütit,aki mindenki felett ítélkezhet,legyen szó barátról,családtagról,bárkiről igazából. Neki mindenhova kajával kell járkálni mert ennie kell óránként és ezt semmi sem térítheti el.X nem meglepő módon elég kellemetlen személyiségnek mondható már ezen a ponton.Gondolod hogy nem lehet már rosszabb? De.

X közbe elkezdet kasztosodni.Eddig csak a fitnesz bázison kívül esőket utálta mert nem olyanok mint ő. Innentől kezdve viszont a belsőket is megutálta.Miért is? Mert hirtelen paleo,ketó,vegán,bodybuilder,funkcionális edzés,erőemelő,crossfit,,kettlebell,streetworkout,random fitnesz “celeb” illetve (helyezz be bármilyen fitnesz irányzatot) követő lett.Ez pedig azt feltételezi hogy amit ő csinál az a tuti,és amit mindenki más,az bizony szar.Semmi egyéb vélemény nem érdekli,nem nyitott semmire és mindenkit szeretne áttéríteni a saját kultúrájába.Elvégre aki mással próbálkozik az nem is ember.Aki aerobicozik az puhány,aki crossfittezik retardált,aki erőemelő dagadt,aki testépítő csak önmagába szerelmes stb.Mindenre van válasza.X élete szép lassan egy rögeszmés,zárkózott és gyűlölködő maszlag lesz.

Innentől kezdve kettő dolog történhet.X Valami módon megvilágosodik és elfogadja a dolgokat olyannak amilyenek,ergó nyitott szemmel jár,vagy megreked ezen a szinten.Rosszabb esetbe sajnos az utóbbit fogja választani akár tudatosan,akár tudat alatt. Jobb esetben elengedi az egész erre épült identitását és beismeri,hogy az élet nem csak ebből áll.Rájön,hogy nem is a körítés a lényeg az egészben,mert minden működhet a megfelelő hozzáállással.Mindenből lehet meríteni,minden lehet hasznos ha ésszerűen van végrehajtva és nem létezik egy tuti módszer sem.Innentől kezdve fellélegezhet X,nyitottá válhat mindenre,kísérletezgethet új dolgokkal,és mint megbocsájtó szülő aki gyermeke csínytevésén mosolyog,ő is hasonló nyugodtsággal mosolyoghat azokon akik arra pazarolják az energiájukat,hogy negatívan fröcsögnek,bármiről is legyen szó.Gratulálok X!

Persze ez csak egy mese,az emberek valójában nem is ilyenek és ez a mi világunkban abszolút nem így működik :)Ugye??? Tiszta szerencse,hogy senki sem X,legfeljebb Y.Az viszont nem X szóval minden fasza.