A világ mondhatni egy kegyetlen hely. Igazságtalanság mindig mindenhol és minden téren lesz. Valakinek jobb lapokat osztanak, valakinek rosszabbakat. Ez van. Ülhetsz és nyafoghatsz meg panaszkodhatsz, hogy minden milyen szar vagy egyszer végre befogod és azt teszed amit tenni kell kihozva a legjobbat a helyzetedből.

Mindenki jól akar kinézni. Mindenki szeretne egészséges maradni. Senki se szeretne meghalni 40 évesen. Sorolhatnánk sokáig. Lényeg a lényeg, a fittség általánosságban egy olyan állapot amiről mindenki álmodozik. Csakúgy mint a gazdagságról, boldogságról vagy bármi más klisé dologról.

De ki mit tenne meg érte?rdpmFB1y_400x400

Ez már más sztori. Pedig a siker ilyen téren sem válogat. Sehol sem válogat. A sikeredet és az eredményeidet egy dolog fogja befolyásolni nagy mértékben: A befektetett munka. Lehet beszélni szerencséről is? Igen, ez max annyi változást okoz, hogy valaki picit hamarabb ér el egy bizonyos szintet mint mások. De ettől függetlenül mindenkinek meg kell dolgoznia a céljaiért, még a legszerencsésebb genetikai csodának is.

Túl gyakran elveszünk az apró macerákban. Tökéletes edzésmódszer, táplálkozás, edzésmennyiség, gyakorlat, kiegészítő, kutyafüle. Minek? Számít ez? Talán nincs vagy 100 évünk mindegyikőnknek alapjáraton? Hova sietni? Miért hajszoljuk addig a részletekben való elveszést amíg csődöt nem jelentünk emiatt? Csak kezdj el csinálni valamit vagy valamiket, fektess bele időt és energiát, aztán arasd le a babérokat hosszútávon. Időd mint tenger és sose túl késő. Kezdj el mozogni rendszeresen, tudatosan táplálkozz és 80%-ban el vagy rendezve minden problémád, pedig még nem is beszéltünk semmi konkrétról. A lényeg hogy nem tervezgettél, rinyálgattál, racionalizáltál, hanem befogtad és csináltál valamit,annak a valaminek pedig lett eredménye. Mert az eredmény nem válogat, csak a befektetett munkát díjazza. Ha heti 1x edzel az is jó,de olyan lesz az eredmény is. Úgy fogsz kinézni mint aki 1x eddz. Jobb mint a semmi, de nem olyan mintha 2x edzenél ami pedig nem olyan jó mintha 3x edzenél és még sorolhatnám. Amennyit áldozol rá, olyan lesz az eredmény is.

Visszatérve az időre, van egy rossz hírem is. Ha jobban belegondolok,mégsincs annyi időd mint tenger. Sőt, előfordulhat hogy már késésbe vagy. Hamarabb kellett volna elkezdeni mozogni és nem összevissza zabálni. Minél hamarabb annál jobb. Annál könnyebb lesz később. Nincs időd suli/egyetem mellett heti 3-4x edzeni? Főzni se, mert vizsgaidőszak van? Rendben, semmi gond, biztos fontos dolgok ezek, de onnantól kezdve nincs jogod megszólalni a külsőd vagy az egészséged miatt. Amennyit belefektetsz olyan lesz az eredmény is. Mert az eredmény nem válogat. Őt nem érdekli a lelkivilágod,vagy az,hogy mennyire igazságtalannak tartod,hogy egyesek alig mozognak és jól néznek ki. Csak az érdekli hogy te mit tettél. Ha sorozatoztál edzés helyett, azt kapod amit kértél. Ha a pizzát választottad a normális étkezésed helyett,nincs baj, nem rossz dolog ez, csak számolj el magaddal. Több volt a jó vagy a rossz döntés a nap végére? Az eredmény tükrözni fog minden döntést.

Egyébként mikor lesz időd ha nem most? Később csak egyre nehezebb lesz. A „később” sose lesz jó döntés vagy egyszerűbb. Kifog rajtad egy vizsgaidőszak vagy egy kis egyetem? Mi lesz ha már dolgozol? Mi lesz ha 12 órákat fogsz lehúzni nap mint nap és semmihez sem lesz erőd? Ha gyerekeid is lesznek,kapcsolatod,férjed/feleséged stb.? Egy vagon felelősség lesz még a nyakadba az élet során. Mindezek mellett könnyebb lesz elkezdeni heti 3-4x edzeni és normálisan táplálkozni és megváltoztatni 30-40-50 év beidegződéseit? Kétlem. Csak magad ellen játszol és lehetetlenné teszed a győzelmet. Később sose lesz időd. Amikor azt mondod hogy később akkor bele is törődhetsz abba hogy az eredményed már csak rosszabb lesz mint lehetne valójában. Őt ugyanis nem fogja érdekelni az életkörülményed vagy hogy mire mennyi időd van.

Akkor tehát mire vársz? Ketyeg az óra. Csak tőled függ mi lesz belőled. Szörnyen akarod érezni magad és egész életedben elégedetlen akarsz lenni az alakoddal? Semmi baj. Ez a te döntésed és végezetül a te tetteid összessége lesz nem másé. Viszont ha nem ilyen sorsot szánsz magadnak akkor most vágj bele ha még eddig nem tetted volna. Ha pedig már úton vagy akkor semmi sem számít, csak folytasd amit csinálsz. Az évek majd meghálálják a befektetett munkát. Láttál már valakit aki 10 éven keresztül megállás nélkül sport148391-Hard-Work-Beats-Talentolt BÁRMIT és ne lett volna tűrhető a testi állapota? Na ugye. Nem kell tökéletes legyen,vagy a legújabb fitnesz őrületet kövesse. A fitnesz ipar folyamatosan csak a szemünkbe dörzsöli mekkora szarok vagyunk. A gyengeségünkre alapozik és ezt szeretné „orvosolni” azzal hogy elad nekünk egy parasztvakítást ami majd helyrehoz. Egymást ütik az újabbnál újabb trendek. De az eredményt sajnos ez sem fogja érdekelni. Őt nem érdekli milyen csilivili módszert használsz. Őt csak azt érdekli hogy képes vagy e kitartani egy életen át a meló mellett. Ha igen akkor megjutalmaz.

Nincs is szebb dolog annál amikor leteszed a fejed és a helyes dolgokat csinálod. Építgeted magad a saját tempódba nem törődve semmivel és senkivel. Ahogy az idő telik, sokan többször is lehagynak majd és ezzel nincs semmi baj. Te magabiztosan teszed amit kell. Mert csak az fog számítani ki jut a legmesszebb, nem az hogy ki a leggyorsabb. És ha végig ott vagy,akkor te leszel a győztes,legyen szó bármiről az életben.